teisipäev, 3. mai 2016

Terry Prachett "Hämmastav Maurice ja tema õpetatud närilised"

Raamatu peategelaseks on kass nimega Maurice. Tal on võime rääkida ja ta on väga kaval. Ühel päeval ta leiab endale juhmi näoga poisi kellel on sõpradeks on üleöö võimed saanud rotid. Maurice läheb kambaga Bad Blintzi linna, mis on täis vaeseid linnaelanikke koos oma uhkeldava linnapeaga. Linn on täis aga kurjust ja rotipüüdjaid, kes püüavad rotte, et neid edasi müüa ja seejärel raha teenida elamiseks. Maurice aga otsustab sellele vahele astuda ja rääkida linnapea kokkuleppele. Linna toimima panemiseks on neil vaja uut linnapead ja edasiviijaid. Maurice tegi selle teoks ja linn sai n.ö Rotilinnaks. Seal võis leida rotte kes löövad igal veerandtunnil kella, roti kruuse, -taldrikuid, -lusikaid, -kelli. Inimesed kui ka turistid saavad käia Rotimuuseumis ja süüa rottburgereid (pole tehtud rottidest). Aga oli veel üks probleem. Kes saab uue iseloomuga uueks linnapeaks? Selleks sai aga juhmi näoga rändur. 
Põhiprobleem oligi selles raamatus kurjus, millele tuli vastu tulla läbirääkimiste ja kokkuleppetega panna linnaelu uuesti tööle. 
Raamat pani mind mõtlema sellele et kurjale ei saa vastata viha ja tülidega, vaid tuleb hakata seda n.ö pusa harutama ja leida ühine kokkukõla. 

1 kommentaar: